EKOPALVELUT

Hiusstudio Live ei ole ekokampaamo, mutta meiltä saat koulutetun ekokampaajan palveluita. Halutessasi saat täysin luonnollisia käsittelyitä sekä hoitoja hiuksillesi.

Valikoimistamme löytyy luomulaatuisia kasvivärejä sekä paljon luonnonkosmetiikan tuotteita myös kotihoitoon.

Tästä löydät yleisimmät kysymykset kasvivärjäyksestä sekä tietoa luonnonhoidoista.

MITÄ ON KASVIVÄRJÄYS?

Kasvivärjäyksen pääraaka-aineina toimivat Henna, Indigo ja Cassia.

Henna on Lawsonia Inermis-kasvista kuivattu ja jauhettu kasvivärijauhe.

Hennan värjäystulos on aina kirkkaan oranssista lämpimään punaruskeaan. Indigo on Indigofera Tinctoria-kasvista saatava kasviväripigmentti ja Indigon värjäystulos on sellaisenaan tumma tai melko tumma. Cassia (Cassia Obovata) on kullansävyinen kasviväri jota kutsutaan myös värittömäksi Hennaksi. Cassian avulla saadaan kauniita vaalean sävyjä jo valmiiksi vaaleahkoon/vaaleaan hiukseen.

 

Ekokampaajat pystyvät sekoittamaan kasviväreistä kauniita sävyjä ja käytössämme on myös valmis kasviväri sekoituksia joiden seassa on erilaisia sävyttäviä sekä hoitavia ainesosia. Kasvivärien sävyvalikoima on todella laaja. Käytämme ekopuolella ainoastaan puhtaita lainmukaisia kosmetiikka valmisteita. Mihinkään kasviväreihimme ei ole lisätty parafenyleenidiamiinia (PPD).

VOIKO KASVIVÄRILLÄ VAALENTAA HIUSTA?

Kasviväreillä ei voi vaalentaa mutta hiusta pystytään sävyttämään ja kevyesti kirkastamaan. Merilevähoito on kasvivärjäyksen ohella hiusta kirkastava käsittely. Meiltä löytyy myös biohajoava savivaalennus jolla hiuksia voidaan kirkastaa 1-3 astetta. Savivaalennus ei ole luonnonkosmetiikkaa siinä käytettävän vetyperoksidin vuoksi. Savivaalennus on kuitenkin hellävaraisempi käsittely hiuksille.

VOIKO KASVIVÄRI ALLERGISOIDA?

Kyllä voi. Kaikelle voi allergisoitua, niin synteettisille kuin luonnollisille ainesosille. Luonnollisesta Hennasta on kuitenkin hyvin vähän raportoituja allergia- tai herkistymistapauksia. Indigosta on raportoitu EU:ssa jonkin verran sivuvaikutuksia kuten päänsärkyä ja kutinaa.

JOS KOKEILEN KASVIVÄRIÄ, VOINKO PALATA TAKAISIN HAPETEVÄREIHIN?

Kyllä ja ei. Jos hiuksiin on laitettu Indigoa joka tummentaa hiusta, on vaalennus tai vaaleat raidat sen jälkeen poissuljettu vaihtoehto.

Hiuksia voidaan kuitenkin jatkossa värjätä tietyillä hapeteväreillä. Hennaa ja Cassiaa pystytään kevyesti vaalentamaan kasvivärjäyksen jälkeenkin.

ONKO KASVIVÄRJÄYKSEN TULOS KESTÄVÄ?

Yleisesti kasvivärit kestävät hiuksissa hyvin, tietyt sävyt jopa paremmin kuin hapetevärit. Osa kasviväreistä on luonnollisempia ja haalistuu nopeammin. Kestävyys riippuu siis sävystä mitä laitetaan.

Tyvikasvuraja pehmeissä kasviväreissä on usein luonnollisempi.

LUONNONMUKAISET HOIDOT

Tarjonnastamme löytyy mm. merilevä, öljy, savi, yrtti ja turvehoitoja. Puhtailla ja luonnollisilla hoidoilla saavutetaan hyviä tuloksia hiuspohjalle sekä hiuksille. Vaikeimmissakin hiuspohjan ongelmissa luonnonhoidot ovat tehokas ja hyvä hoitomuoto. Jos haluat varata luonnonmukaisen hoidon ajanvarauksemme kautta, sinun ei tarvitse tietää etukäteen mikä hoito tehdään. Ekokampaaja katsoo paikanpäällä juuri sinulle sopivan hoidon. Meiltä löytyy myös latvaa kosteuttavia ja korjaavia erikoishoitoja.

 

Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä koskien kasvivärjäystä tai ekopalveluita, otathan yhteyttä!

 

Lämpimästi tervetuloa!

Call Now Button